Skip to main content

Loading

Кметство

КМЕТЪТ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИ ОТ ОУ "ИВАН РИЛСКИ"

Кметът на Община Перник Росица Янакиева връчи в ОУ "Св. Ив. Рилски", наградите на участниците в Националното състезание "Познавам ли моята България?", проведено на 1 юни 06.2011 г. в Националния военноисторически музей - гр. София.

Бела вода си имат нов филиал на детска градина "Родолюбче"

Откриване на нов филиал на Родолюбче в Бела вода

Кметът Росица Янакиева преряза лентата на детското заведение и пожела на малчуганите да се чувстват уютно в новото помещение. С решение на общинския съвет новият филиал беше позициониран в сградата на читалището и има за цел да осигури по-добри и благоприятни условия за децата. Около 106 хил. лв. струва изграждането на новия детски комплекс.

Росица Янакиева - кмет на годината в конкурса за "Бизнес дама на годината"

Церемонията бе снощи в столицата под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Наградата за кмет се връчва за първа година, а кметът на Перник я печели "заради изключителни постижения", стана ясно по време на награждаването.

По АМ Люлин със 130 км/ч - общината съгласна да подпише Акт 16

Автомагистрала Люлин

Росица Янакиева защити интересите на перничани. По нейно настояване АПИ обвърза неизпълненото споразумение на община Перник с договора за строителство на Автомагистрала "Люлин".

Със Заповед №РД-11-534/12.05.2011 г. Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Музеите през нощта в "Нощта на Музеите" в Перник

Афиш с програмата за 14ти Май - Нощта на музеите

Общински комплекс Дворец на културата на 14 май 2011г. /събота/ ще бъдат отворени за посещение всички културни институти. Всичко това по повод инициативата на Министерство на културата „Нощта на музеите", която се провежда под патронажа на Съвета на Европа.

Селяните ще ни оправят - монолог на един кмет

Запис на монолога на кмета на санданското село Катунци Георги Коцев:

Кметовете станаха превозвачи

Кметовете на селата в Пернишко се наложи да помагат на закъсали по спирките в София хора. Причина за тези действия станаха спрените маршрутки от ДАИ-Перник, тъй като специализирания превоз не отговаря на изискванията на променения чл. 61 от Наредба 33. Това се прави без предупреждения по средата на сключените 5-годишни договори с превозвачите.

Въведен е туристически данък:. Ще помогне ли това за подобрението на туристическата инфраструктура на Югозападна Витоша

Хижа Селимица http://www.selimica.com/

Заради приетите промени през ноември миналата година в Закона за местните данъци и такси, на последното си заседание Общинският съвет на Перник прие промени в Наредбата за определяне размера на местните данъци. Основното е въвеждането на Туристически данък.

Програма на Международния фестивал Сурва 2011

Покана за Сурва 2011 - Ликувай по Сурва!

20-ТИ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ "СУРВА" - ПЕРНИК 2011

ПРОГРАМА

28 януари 2011 г. (петък)

10.00: Малък салон на Двореца на културата - "Фестивал и туризъм" - дискусионен форум

10.00 - 14.00: "Пътуващ фестивал" - сурвакари и кукери в кварталите на града

Сурва 2011 - Реч на кмета на Перник - Росица Янакиева

Преброителите, които не се явят на семинар ще бъдат заменени

Общинската комисия в Перник съобщи, че всичко преброители, които не посетят обучителните семинари на Териториалното статистическо бюро ще бъдат заменени.

Журито на Сурва е обявено

Журито на XX Международен фестивал на маскарадните игри Сурва 2011 в Перник, бе обявено от организаторите на фестивала и Културно-информационния център.

Председател на журито, което ще оценява изпълнянията и маскарадните костюми на участниците ще бъде проф. Рачко Попов от Институт по етнология и фолклористика. Председателството му бе отрeдено и миналата година.

Културната програма на Перник до края на месеца

Сура и Сури Ви канят на Международния фестивал на маскарадните игри Сурва

Извадка от културната програма на Перник от сайта на общината до края на месеца.

15.01./събота/
10.00ч. НЧ „Хр. Ботев-1961" с. Люлин 116 години от рождението на Гео Милев - литературна витрина

17.01./понеделник/

10.00ч. Детски градини - кв. Изток Училище по фолклор - „Празник на имената" с участието на творчески формации при РМД - Мошино

Натирен от "Миньор" почна с "Вихрен"

Натиреният от "Миньор" Юри Иванов започна подготовката си с "Вихрен". Уговорката между двата клуба е ако халфът си намери отбор от чужлина, той да не бъде задържан.Ако това не стане, съществува огромна вероятност той да излезе срещу бившите си съотборници още след десетина дни по време на контролната среща между двата отбора, определена за 22 януари.

Награди от по 100 и 300 лева ще дадат след Сурва 2011

Конкурс за снимка и видео

ОБЩИНА ПЕРНИК И ОРГАНИЗАЦИОННИЯТ КОМИТЕТ

НА ХХ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ „СУРВА” – ПЕРНИК 2011

ОБЯВЯВАТ КОНКУРС

ЗА СНИМКА И ВИДЕО КЛИП НА ТЕМА „МАСКАРАДЕН ФЕСТИВАЛ”

КОНКУРС ЗА СНИМКА И ВИДЕО КЛИП НА ТЕМА „МАСКАРАДЕН ФЕСТИВАЛ”

ХХ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ "СУРВА" - ПЕРНИК 2011

 

ОБЩИНА ПЕРНИК И ОРГАНИЗАЦИОННИЯТ КОМИТЕТ

НА ХХ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ „СУРВА” – ПЕРНИК 2011

ОБЯВЯВАТ КОНКУРС

ЗА СНИМКА И ВИДЕО КЛИП НА ТЕМА „МАСКАРАДЕН ФЕСТИВАЛ”

РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА:

1. Конкурсът се провежда в две категории – снимка и видео клип...

Росица Янакиева: Няма да има съкращения в общинската администрация

11.jpg

Не се предвиждат съкращения в Общинска администрация-Перник през 2011 година. Това каза пред радио „Фокус”-Пирин кметът Росица Янакиева. Тя поясни, че през септември миналата година е направена сериозна оптимизация на човешкия ресурс в общината, вследствие на което са били съкратени 20 % от служителите. „По този начин оптимизирахме структурите в оптимална степен.

Съдът осъди Тенгелман рийл естейт интернешънъл България

Далавера за над един милион секна след като Софийският апелативен съд обяви договора за покупко продажба между Перо и Община Перник за нищожен. В хода на делото се доказа, че е имало подменени страници, в резултат на което са променени и първоначалните инвестиционни намерения на спечелилия конкурса. В края на септември договорът за продажбата на имота е подписан от кметицата и изпрате

Чех, португалец и камерунец идват в "Миньор"

 

Ръководството на Миньор Перник ще направи мащабна селекция, с която жълто-черните да имат силна пролет и да изтрият петното от есента. След като стана ясно, че чуковете чакат на проби да пристигне сръбският таран на ОФК Београд Ненад Иняц, в Перник ще се подсилят и с чешкия офанзивен халф

Наредбата за кучетата ще бъде актуализирана

photo_verybig_248184.jpg

Жителите на една от най-големите махали на село Кралев дол са скандализирани от своя съселянка, която наскоро се настанила под наем в къща и докарала там 13 кучета. Това сигнализира кметът на Кралев дол- Пламен Георгиев и потърси съдействие за решаването на проблема от ръководството на общината.

pernikonline com