Skip to main content

Loading

Стойчо Стоев срещу "Локо"(Сф) без сантименти

Настроението в отбора на Миньор (Пк) е приповдигнато след двете поредни победи, което е хубаво и не чак толкова хубаво, каза на своята редовна пресконференция преди шампионатен мач старши треньорът на тима Стойчо Стоев,. Днес  „чуковете” гостуват на столичния Локомотив. Есенният мач между двата отбора завърши с победа за „железничарите” с 3:1. Стоев подчерта, че предстоящите мачове са по-важни от предишните.„Нормална седмица. В общи линии в резултат на тези две победи настроението е малко приповдигнато в отбора, което е хубаво и не чак толкова хубаво. Всеки следващ мач е по-важен от предишния. Предишните мачове редувахме победи. Те са вече минало. Предстоящите мачове са важни”, започна Стоев.Той добави, че Миньор трябва да се представи добре на националния стадион, но в същото време това да придобие цифрово изражение.   „Играем срещу поредния софийски отбор – сериозен отбор. Знаем, че ни предстои тежък двубой. Нагласата е пак да се представим добре и естествено това да се отрази в точки. Надявам се да съумеем да изиграем един добър мач и да сме доволни от постигнатото”, каза наставникът.Стойчо Стоев е играл за Локомотив (София) от 1980 до 1989. Има 196 мача и 59 гола в "А" група. Носител на купата на страната през 1982 г. Има 2 мача за "А" националния отбор. За Локомотив има 8 мача и 1 гол в евротурнирите (2 мача за КНК и 6 мача с 1 гол за купата на УЕФА). През 1992 г. се контузва тежко в кръста и се оказва, че трябва да спре с кариерата си на футболист. През 1993 г. се обучава в частен колеж в Банкя. Година по-късно води юношеският тим на "Локомотив", а през 1998 помага на Христо Бонев в работата му на стадиона в "Надежда".В тази връзка той бе запитан дали изпитва сантименти към Локо (Сф).„Не е точната дума сантименти. 25 години от живота ми са преминали там и е нормално да се чувствам по-особено като излизам срещу тях. Въпросът е да излезем в по-предни позиции и да спечелим”, отговори той.

„Не обичам да давам прогнози, но аз като треньор искам отборът ми да върви още по-нагоре. Аз като реалист разбирам, че по точки изоставаме от доста отбори. Нереална е първата осмица. Отборът има потенциал и от него зависи колко по-напред ще стигне.”

 „Не искам да коментирам играта на Локомотив. Там си имат спортно-техническо ръководство, което да коментира. Савич и Лахчев може да се излекуват и да играят. Не се интересувам с какъв състав ще излязат. По-скоро се интересувам ние по какъв начин ще противодействаме и ще играем.”Нападателят Румен Рангелов не е излекуван от травмата си и не е в групата на Миньор. Другите са на линия, съобщи Стоев.

 Групата на Миньор: Чворович, Банков, Стойчев, Златков, Христозов, Траянов, К. Марков, Янкович, Въндев, Илиев, Василев, Брахими, Божиков, Аясс, Павлов, Олегов, М. Петров, Цветков, П. Петров, Стоянов. 

 

източник:www.novsport.com