Skip to main content

Loading

Квартал Рудничар ще си има канализация

Канализация ще бъде изградена в пернишкия квартал "Рудничар", където живее майката на президента Георги Първанов - Мария. Хората в него са още на септични ями.

Досега там никога не е имало такава "екстра", защото районът се намира върху бивш рудник. Сега обаче общината гради планове как да бъде направена канализация.

Квартал "Рудничар" е включен в актуализацията на проект за 60 млн. лв., съобщи кметицата на Перник Росица Янакиева, в който са включени изграждане на канализация и в пернишкия квартал "Бела вода" също и строеж на пречиствателна станция в град Батановци.

Друг проект за 40 млн. лв. предвижда изграждане на канализация на три села в Пернишко. Той също се готви от общината. Става дума за близките курортни селища Кладница и Рударци. С канализация по този проект ще се сдобие и най-голямато село в областта - Драгичево.

Всички те са финансирани по оперативна програма "Околна среда", обясниха от кабинета на Янакиева. Общо 32 217 970 лв. са инвестирани за водоснабдяване и канализация на различни райони на града през последните три години.

Източник:http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=877166