Skip to main content

Loading

Бой по трибуните и Жоро Бекъма оцветиха мача "Миньор" - Левски" (снимки от публиката)

Над 7000 зрители се събраха на стадион „Миньор" за мача с „Левски" привлечени от последните успехи на местните футболисти, хубавото време и обещанията на ръководството за шоу преди мача.Толкова хора по трибуните не е имало след обновяването на стадиона. Кукерите от Габров дол по традиция прогониха злите сили преди мача и дадоха началото на забавленията по трибуните. От фенклуба пък бяха подготвили хубава хореография, която опаса трибуните с жълто-черни ленти. Зад вратата близо до сградата на стадиона беше изправено и ново табло, което обаче нямаше късмета да изпише гол за който и да е от двата отбора.

Преди мача популярните Жоро Бекъма развесели публиката, а след това Тони
Евтимов предаде фланелката си на Илиян Илиев, обявявайки края на състезателната си кариера,в която винаги ще се помнят трите гола в един мач, вкарани точно на „Левски" през 2000 година. Срещата обаче не предостави чак толкова качествен футбол, но това си беше в рамките на очакванията. Гостите бяха напрегнати от факта, че трябва задължително да търсят трите точки, за да не позволяват на „Литекс" да се откъсне недостижимо напред. Миньорци пък се стараеха да не загубят , като че ли им липсваше увереност,че могат да направят нещо повече в атака.

През първата част футболистите от Перник направиха няколко хубави атака , като още в деветата минута комбинация между Брахими, Янкович и Милен Василев изведе Василев непокрит на 12-13 метра от вратаря на гостите Пламен Илиев , но диагоналният му удар не улучи вратата.
Десетина минути по-късно Горан Янкович нахлу към наказателното поле,намери Въндев, той се опита да стреля , но след като беше блокиран топката отскочи към Илиян Илиев. За съжаление, ударът ми от
границата на наказателното поле мина вдясно от вратата. Малко по-късно един безобиден удар на сърбина Видович премина през цялата защита на „Миньор" и тупна на сантиметри от десния стълб на вратата на Чворович.

Агитката на „Миньор" беше издигнала един плакат, който хареса на всички журналисти - „Селата празни-столичани в повече". Агитката на гостите пък сътвори уникална селяния пет-шест минути преди края на
полувремето, като скочи за троши оградата на сектора, да обръща химическите тоалетни и т.н. Стана здраво мелле, като по-късно се чу,че столичани се ядосали, защото били замеряни с прашки от хора извън стадиона. Все пак полицията си свърши работата и не се стигна до по-големи ексцесии.

През второто полувреме столичани понатиснаха, миньорци се затвориха, но трудно се стигаше до сериозни голови ситуации пред вратата на Чорович. Все пак в последните петнайсетина минути на срещата гостите имаха възможност да докарат нещата до победа,но не им достигна майсторство в завършващата част на атаката. В 77-та минута Дани Младенов използва едно заспиване на пернишката защита и изскочи между бранителите след едно дълго подаване. Ударът чу
с глава от 7-8 метра обаче не улучи вратата.В 80-та Гаджев стреля опасно от фаул в долния десен ъгъл, но Чворович изби в корнер.

В 86-та минута главният съдия Ивайло Стоянов не посмя да изгони Сержиньо Грийнза втори жълт картон. Две минути по-късно след разбъркване МариянОгнянов стреля от десетина метра, но Чворович изби топката с крак. Във втората минута на даденото от съдията четириминутно продължение Гаджев центрира удобно към Дембеле, той с глава насочи топката към вратата, но там, на метър от голлинията, Сержиньо Грийн игра по-скоро като защитник и вместо да вкара, изби топката в аут след като беше на метър от голлинията. Така след срещата миньорци ликуваха с точката, а гостите бяха посърнали , тъй като им остана да се надяват ЦСКА да бие „Литекс", за да запази някаква интрига в първенството.