Skip to main content

Loading

Политика

Как политиката влияе на живота на селото и как селото вличе на политическия живот?

ПП ГЕРБ-Перник изразява категоричната си позиция, че град Перник трябва да бъде и да остане град обединен в своята територия

„ПП ГЕРБ-Перник няма да допусне бъдещето на града, който ни е най-скъп и в който всички ние живеем, да бъде съсипано.

Структура на партия „Нова алтернатива”, чийто председател е бившият военен министър Николай Цонев, ще бъде учредена в Перник

Събитието ще се състои в бистро „Blue sky” в квартал Могиличе на улица „Никола Козлев” №32 срещу 12-о ОУ на 12 януари.

Създадени са организация за безпрепятствено гласуване на гражданите в избирателните секции

Полицейски патрул в пернишко

Представители на общините и служители от ОДМВР са направили оглед на всички избирателни секции в Пернишка област. Осигурен е безпрепятствен достъп до избирателните секции с автомобили, както и места за паркиране. Гражданите спокойно могат да дойдат до секциите с МПС, да намерят място за паркиране и да гласуват.

Избирателите имат право само на една грешка при отбелязването на вота

Кръстчета при гласуване

Ако сгрешат, предават бюлетината на представител на секционната избирателна комисия, който я вписва като недействителна. Гласуването започва в 6.00 часа сутринта и продължава до 19.00 ч.

Ред за провеждане на агитацията /ИК/

Провеждане на агитацията в Изборния ден и 24 часа преди това

Чл. 133. (1) Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и техните застъпници имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрездоставчиците на медийни услуги.
...
(5) Не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. 

Писмо до гласоподавателите! Гласувайте в Неделя!

Гласувайте на Избори 2011

 

Уважаеми Българи,

Казвам се Боян Йорданов! Това е моята предизборна кампания макар и името ми да не е в нито една от бюлетините и аз ще гласувам за себе сиГласувайте и Вие!

Петров и Янакиева пред Бареков

 

Двамата изтъкнаха постиженията на града и отбелязаха, че развитието му е плод на общите усилия на общината, общинското ръководство и държавата и че трябва да се работи за доброто на хората, без значение кой от коя партия е. 

Росица Янакиева представи програма 2011-2015

Росица Янакиева

ПРОГРАМА

за развитие и управление на Община Перник - 2011 – 2015 г.

Росица Янакиева - кандидат на БСП- Перник

 

Ние, пернишките социалисти, представяме програмата си със стремежа ни да поемем своите отговорности за днешния и утрешен ден на Перник, да обосновем своите виждания и предложения за развитие на Общината , за да може всеки перничанин да се чувства пълноценен гражданин.

Другата България се събират в Двореца на културата

Другата БЪлгария

На 20-ти Юни от 18.00 часа в град Перник, в Двореца на културата - Малка зала, ще бъде избран и представен Председателят на Предизборния щаб на партията. ПП „Другата България" има амбицията за кметския стол и сериозно общинско представителство в града на Кракра Пернишки.

Събитието е отворено за журналисти!

Политиката си е бизнес

http://www.capital.bg/shimg/oo_1042188.jpg пари и партии

Снимка на сайта на Капитал показва интересна статистика, с посочен източник Министерство на финансите.

Източник: http://www.capital.bg/shimg/oo_1042188.jpg

Нова звезда на пернишката политическа арена от "Другата България"

Маргарита Касел бе избрана за териториален представител на ПП „Другата България" за Пернишка област

На 31.05.2011 г. единодушно бе избрана г-жа Маргарита Касел за териториален представител на ПП „Другата България" за Пернишка област. Г-жа Касел е лингвист, живее дълги години в Швейцария и Германия.

Млади кандидати за кметове предложи БСП в Рударци

Семинар от „Школата за млади политици-Перник” в с. Рударци

12 от членовете на Младежкото обединение номинирани за кметове и съветници обяви областният лидер на БСП Ненко Темелков на проведения в събота семинар от „Школата за млади политици-Перник" в с. Рударци.

Румен Христов в Перник

Румен Христов от СДС в Перник

Кандидата за президент от СДС, засега единствения явен кандидат в политическата надпревара, посети днес Перник. Той изказа, че за него ще е чест да бъде опонент на сегашния премиер Бойко Борисов, ако се кандидатира за Президент: „За мен ще е чест да се изправя на президентските избори срещу премиера Бойко Борисов. Много ще се радвам, ако той участва в тази надпревара".

"Ти продължаваш да си член на ГЕРБ" Борисов към Матев

Независимият кандидат за кмет, обявил намерението си да се кандидатира за кмет на град Перник г-н Матев, може да се окаже, че е още "партиен член" на ГЕРБ.

А така! АТАКА в атака с рожден ден

Атака - да си върнем България

Много пожелания за успехи и виртуални цветя получи ПП Атака в Перник. Ето и линк към тяхната страница в интернет: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001475543988&pub=2386512837

Росица Янакиева води в изборите днес!

Росица Янакиева води в изборите днес

Анкета за изборите в Перник пусна сайта заперник.ком като в досегашните резултати г-жа Янакиева води с близо 40% от виртуалните гласове.

За кой кандидат кмет на Перник бихте гласували?
Росица Янакиева - БСП, леви партии (33) 39%
Вяра Церовска - ГЕРБ (13)

Времето за професионалните политици и у нас идва

Ирина Алексева пред Монитор

Българското училище за политика е неправителствена организация с обществена полза. Мисията на Училището е да подпомогне създаването на общност от граждански и политически лидери, с активна позиция в националния, европейския и световен политически процес, водени от съвременни демократични ценности като плурализъм, толерантност и информиран диалог.

Вихрен Матев се обяви за кандидат за местните избори в Перник

Вихрен Матев със съпругата си Евгения Матева

Общественикът Матев обяви в публичното пространство, че се кандидатира като независим кандидат в местните избори.

Зала Панорама се напълни от симпатизанти на РЗС

Плакат-Покана за среща със симпатизанти на РЗС

В 11 часа днес бе проведена среща на Депутати от РЗС и Яне Янев със симпатизанти на партията. Акцент в речта на г-н Янев бе текущата политическа и икономическа среда в страната. Особено внимание бе обърнато на официалните и реалните според РЗС показатели на икономическата обстановка "Покупателната способност на гражданите е паднала спрямо миналата година с близо 45%.

Специализираната болница за белодробни болести от днес е с нов директор

Специализираната болница за белодробни болести Перник

Интригата за руля на Белодробната обаче тепърва предстои. На 5 април ще има конкурс за шефската длъжност, обявен от Министерство на здравеопазването. документите на кандидатите се приемат до 4 април. Според наши източници освободеният д-р Алексиев не се отказва от лечебницата и ще се бори за старото си място на препитването в министерството.

pernikonline com