Skip to main content

Loading

Блог pernikonline

Общината ще издава Брезнишки вестник

На едно от последните си заседания на 20ти Декември 2011 Общински съвет Брезник реши в двадесет и втора точка:

Издаване на пилотен брой на вестник „Брезнишки вестник” с Решение No:36 nа основание чл. 21 ал. 1 т. 23 и ал. 2 от ЗМСМА, Общински съвет Брезник:

Летището в Кондофрей ще бъде възстановявано

Летището бе продадено чрез търг с тайно наддаване, който бе спечелен от фирма Селим КО ООД срещу съмата от 1250005,50 лв. Собственик на фирмата е Владимир Ненчев. По непотвърдена информация от летището ще се изпълняват чартърни полети до морето и Гърция.

Трагедия в "Изток": Трупове в блок срещу "Казабланка"

Тялото е закарано за аутопсия в Съдебна медицина в Перник. По думите на съседите, в жилището е живеело семейство от Ямбол. Майката и бащата били пенсионери, а синът Атанас бил преподавател в университет отскоро. Съседите го определят като кротък и възпитан човек. Виждали го да разхожда баща си, който бил сляп.

Бобър за смет или приказка за Брезник

Община Брезник е купила 100 съда за смет тип "бобър" от фирма на Румен Гайтански. Единичната цена на всеки от съдовете е 290 лв. , но те са  заприходени на стойност по 850 лв. единия. Получава се разлика от 56 хил. лв. и не е известно къде е отишла тя.

"Дай, бабо, огънче" стратегия на тютюневите компании?!

Не е въпрос а е извадка от книгата Парадигми/ Автор: Тодор Капитанов/ Художник: Николай Беляшки/ Редактор: Борислав Попов/ Текстовете и рисунките в сайта са предмет на авторското право на Тодор Капитанов с всички запазени права и законни последици, съгласно Закона за авторското право и сродните му права

Ето и конкретния откъс свързан с Дай, бабо огънче:

След Синята зона Матев подкарва и сините тролеи

Най-после, след почти 2 години разтакаване, Пернишката Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу бившият вече Директор на Общинска фирма "Тролейбусен транспорт" Тодор Тодоров.

Снимки на 6то СОУ Св. Св. Кирил и Методий Перник

От учениците парада поведоха възпитаниците на 6то СОУ. Снимки на Европейски политехнически университет

Брезничани честитиха дъщерята на Сергей Станишев

Въпреки лошото време и ръмящия дъжд около 50 жители на Брезник, Ноевци ,Велковци и др. села от общината тръгнаха за София, за да отбележат Международния ден на труда, отбелязан днес от БСП и като Ден на гнева. Повече от 10 000 членове и симпатизанти на БСП се събраха в центъра на София, за да изразят несъгласието си с политиката на правителството на ГЕРБ.

Трънският манастир къта тайния шифър на Марк Антоний

Трънският манастир къта тайния шифър на Марк Антоний -

image_753436_6.jpg

Младият репортер Кристиан Иванов от Перник, който работи за

Питаме за трети път Унгария за злоупотреби на две пернишки фирми

Още далавери по източване на средства по САПАРД: Нова съдебна поръчка е изпратена до Унгария по разследването за източване на пари по САПАРД от две пернишки фирми. За две години насам са направени три запитвания за разследване от унгарските власти по случая, съобщиха от прокуратурата. Последната е препоръчана от Върховната касационна прокуратура.

Фирма на магистрала "Люлин" арестува трудови книжки

Фирма, подизпълнител на новата автомагистрала "люлин" остави уволнени работници без трудови книжки. Ужилени строители обвиниха "НИР – БГ", че задържа незаконно документите им. Потърпевшите са участвали в изграждането на пътен възел "Даскалово" и след приключването у са били освободени.

Едва не заклаха перничанин пред кръчма в квартал Изток

Инцидентът станал към 23.30 часа снощи. Две компании запивали в заведението. В разгара на алкохолния купон, групите се скарали. Разправията се разгорещила и почерпените решили да се разберат „като мъже” навън. Излезли пред локала и заформили масов бой.

Сподели в Перник online

Възстановихме първоначалната версия на ПерникОнлайн където съвсем безплатно можете да споделите линкове и да гласувате за публикации. За по-начетените, това е от особено голямо значение за търсачките и индексиране на вашите сайтове. Регистрациите Ви в този сайт отпреди няколко месеца, са същите! Споделете това с Вашите близки и познати и добрее дошли отново!

Кой ще е директор на полицията в Перник

Областната дирекция на МВР в Перник си няма шеф! Миналата година досегашният шеф комисар Диян Нанов подаде оставка и излезе в пенсия, а на негово място все още не е назначен титуляр. Няма и ВрИД.

В момента дирекцията се ръководи от заместник- директорът

Програма на телевизия Кракра за 24 Декември 2010

Програмата за Петък 24 Декември 2010
 
00:05  Вечерен обзор и Балкански новини
00:40  Съкровището в сребърното езеро - Игрален филм
02:25  Вечерен обзор и Балкански новини
03:00  Празникът на козела - Игрален филм
05:05  Нещата от живота - Повторение
05:35  Съпругата - Игрален филм

Миньорци "позират" за календар за 2011 година

Не тренировката, а фотографа измъчи Миньорци, като ги кара почти час да зяпат в обектива и да позират за новия им календар. По-голяма мъка от Слънцето в ясното небе не бяха виждали май. Момчетата се оказаха търпеливи, даже имаха търпение да ги щракнат и поединично. Времето беше идеално за снимки. Понеже пък фотографа никога не беше стъпвал на стадиона ...

Как да се включим в Бизнес каталога на град Перник?

Вие имате бизнес .. малък или голям, не е от значение! Искаме да Ви помогнем в няколко стъпки да сте по-достъпни до Вашите клиенти. Как става това:

Сабина си иска училището!

Сабина си иска училището! - Не искам да се затваря моето училище, ако трябва да останат две деца, но ..