Skip to main content

Loading

Над 50 жителите на област Перник потърсиха съдействие от народния представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова

Над 50 жителите на област Перник потърсиха съдействие от народния представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова в приемния и ден.Остро бе поставен въпросът за отварянето на регионална структура на Инспекцията по труда в Перник. Структурата бе закрита преди няколко месеца. Така 9 души бяха освободени, а Перник остана единственият областен град в страната без такава служба.Народният представител Ирена Соколова поясни на гражданите,че така както обеща преди време, сега вече е в ход процедура по откриването на структурата в Перник и тече конкурс на назначаване на експерти.Г-жа Соколова информира още,че най-рано през месец февруари в областния център ще функционира Инспекция по труда.

Проблеми с преместването на Професионалната гимназия по облекло и туризъм бе тема на разговори между народния представител Ирена Соколова и представители на учебното заведение.През 2013 година училището ще отбележи своя 45 годишен юбилей.Земетресението от 22 май 2012 година принуди учители и ученици да се преместят временно в сградата на 6-то ОУ. В дългосрочен аспект проблемът може да бъде решен, като останалото без дом училище бъде настанено в сградата на Професионалната гимназия по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев“, където има достатъчно свободна учебна площ.

Съдействие от г-жа Соколова потърсиха и много жители на област Перник,които специално бяха дошли за приемния ден на народния представител в офиса на партията на ул.”Найчо Цанов”.