Skip to main content

Loading

Миньор подписа с Том от "Локомотив"(Пловдив)

Евертон Джилио - Том е последното ново попълнение на Миньор (Пк). Опорният халф подписа днес за 2 години с "чуковете", а информацията обяви изпълнителният директор на клуба ген. Йордан Димитров. 

Полузащитникът вече тренира с новия си тим. 

"Знаете, че аз бях в Локомотив Пловдив, с Том се познаваме от там и той ми се обади, аз го поканих на разговор и се разбрахме за кратко време, разбраха се и с президента и той вече е наш футболист", каза ген. Димитров. 

Том, който миналия месец прекрати взаимоотношенията си с Локомотив (Пд), няма да вземе участие в предстоящия мач срещу Монтана, защото "имаме да уточняваме някои административни неща по изваждане на работна виза. След това идват почивки. Треньорското ръководство ще си прецени кога ще бъде в игра Том".

Футболистът, който на 18 март навършва 25 години, беше смятан за сигурно ново попълнение Славия през зимата, но до договор не се стигна. 

Том е играл в бразилските Атлетико и Палмейрас преди да пристигне на "Лаута" през 2008 г. Под тепетата той игра два сезона и половина, по време на които записа 58 мача и отбеляза 3 гола.

Явор Въндев и Румен Рангелов, които страдаха от контузии, вече тренират с перничани и по всяка вероятност ще се разчита на тях за домакинството на Монтана в събота. 

Нападателят Красен Вълков пък само ще поддържа форма с Миньор, без да играе в официални мачове, уточни ген. Димитров.