Skip to main content

Loading

Каква е ролята на SEO в дигиталния маркетинг?

SEO е съкращение от оптимизация за търсачки. В света на дигиталния маркетинг тази маркетингова стратегия играе важна роля, като ви помага да увеличите обхвата си до потенциални клиенти.

Въпреки че Google не споделя общия си обем на търсене, може да се каже, че е много. Някои го изчисляват на 3,5 милиарда търсения на ден и обемът на търсенията нараства с 10% всяка година.

Също така сме наясно, че Google има най-големия пазарен дял от 92% в сравнение с Bing или Yahoo!

Знаейки всичко това, ясно е, че SEO не е трудно да посрещне клиентите си там, където търсят и прекарват време.

И така, какво означава това за вашия бизнес? Това означава, че търсачките са отлично място за реклама на вашите фирми продукти или услуги.

Наличието на seo оптимизация като ключова част от арсенала ви за дигитален маркетинг е от решаващо значение за подпомагането на търсачките да намират, обхождат и индексират вашия уебсайт в техния каталог.

Каква е ролята на SEO в една компания?

Ролята на SEO за увеличаване на излагането на вашата компания на потенциални клиенти в търсачките. Човек, който отговаря за SEO усилията на вашата компания, ще анализира и внедри различни стратегии за уебсайтове, за да подобри класирането им за определени теми или ключови думи.

Когато клиентите търсят конкретни услуги онлайн чрез Google или други търсачки, вие искате да се уверите, че вашата компания е в списъка на страниците с резултати от търсачките (SERPs), за да могат да ви намерят.

Ако сте на страница 70 от SERP, потенциалният клиент вероятно няма да може да намери вашата компания и да кликне до вашия уебсайт.

Например Таня иска да намери оферта за автомобилна застраховка, затова въвежда това в Google. Ако вашата застрахователна компания не е на първата или втората страница на SERP, тя няма да ви намери.

Вероятно ще кликне върху една от най-добрите компании, ще разгледа възможностите им и ще закупи застрахователна полица от тях.

Ето защо е важно вашата компания да инвестира в SEO, така че повече клиенти да могат да ви намерят и да се свържат с вас. Това ще помогне за увеличаване на продажбите за вашия бизнес, защото ако не могат да ви намерят, не могат да купуват от вас.

Какви са предимствата на SEO?

Ползите от SEO са в изобилие. Тъй като Google класира сайтове, които осигуряват най-доброто съдържание на потребителите, много тактики и стратегии, които подобряват SEO, също така правят уебсайта Ви по-ефективно място за потребителите.

Установете познаваемост на марката

Когато се съсредоточите върху усилията за SEO, получавате повече посетителски трафик към вашия уебсайт. Това повишава осведомеността на вашата марка, за да насърчите повече хора да купуват вашите продукти / услуги.

Подобрява потребителския опит на уебсайта

Google обяви, че потребителският опит на вашия уебсайт ще ви помогне да се класирате по-високо от търсачките. Те искат потребителите им да откриват висококачествено съдържание, така че дават приоритет на сайтовете, които създават съдържание и уеб страници с тази цел.

Увеличете продажбите чрез входящи клиенти

Хората вече търсят този продукт / услуга в търсачките, когато ви намерят. Те са тези, които ви откриват, което означава, че имате по-малко работа за приключване на продажбата. За разлика от изходящите продажби, които изискват обаждане, изпращане по имейл и т.н.

Прави уебсайта Ви удобен за мобилни устройства

Google сподели, че трябва да се съсредоточите върху потребителския опит на тези, които посещават уебсайта ви чрез тяхното мобилно устройство. Ако опитът на мобилно устройство е лош за посетителите, те ще имат по-малка вероятност да останат на вашия уебсайт, за да изследват повече съдържание.

Увеличава времето за скорост на уебсайта

Скоростта на зареждане на страницата на вашия уебсайт помага на потребителите да виждат съдържанието ви по-бързо. Ако страницата се зарежда бавно, по-вероятно е потребителят да отскочи от тази страница, без да вижда съдържанието. SEO ви кара да приоритизирате скоростта на зареждане на страниците, за да гарантирате, че е по-бърза.

Колко вида SEO има?

Има три вида SEO, които трябва да приложите, за да дадете на уебсайта си най-добрия шанс да подобри позицията си в SERP. Тези видове включват:

SEO на сайта(on-page) - Това включва изследване на ключови думи и използване на ключови думи във висококачествено съдържание на различни уеб страници на вашия сайт.

SEO извън сайта(off-page) - Помага за изграждане на връзки на вашия уеб сайт с други уебсайтове. Това се фокусира особено върху изграждането на обратни връзки, които вашият сайт да получа от други сайтове.

Техническо SEO - Това включва неща като скорост на сайта, индексиране, възможност за обхождане, удобство за мобилни устройства, архитектура на сайта, структурирани данни, сигурност.