Skip to main content

Loading

Геймърски компютри втора употреба

Техническите изисквания към компютрите, които използваме дори и за най-непретенциозните операции, се увеличават с всеки изминал ден.

Дори и да използваме машината основно за браузване в интернет и за поддържане на активност в социалните мрежи, отново трябва да се покрият някои базови критерии.

Голяма част от сайтовете вече са доста “тежки” за старите лаптопи, а зареждането им ни губи доста от времето. Затова и когато споменем геймърските страсти, едва ли не автоматично изключваме опцията компютри за игри втора ръка.

А се оказва, че има достатъчно добри алтернативи и на пазара на употребявана техника.

Изискванията към тези машини естествено са доста по-високи, отколкото към стандартния ноутбук, който използваме за ровене в нета, писане на текст в офис редактор програма или дори гледане на филми.

За да върви гладко играта, да не забива и да доставя максимално удоволствие на запалените геймъри, то се залага на стабилни десктоп версии с мощни процесори, високачествена видео карта и сериозна по обем оперативна памет.

Тези параметри могат да варират според предпочитания тип игра и годината ѝ на производство. Но за голяма част от заглавията на пазара подходящи са и геймърски компютри втора ръка, ако са експлоатирани правилно и ако цялата хардуерна платформа работи оптимално според предписанията на производителя.

Почти всички игри вървят без проблеми с 16 GB RAM памет

Гейминг маниаците обичат да “помпят” машините си на максимум, без реално да използват целия им технически капацитет. Така например оперативна памет от 64 GB в повечето случаи е напълно излишна инвестиция, ако се играе у дома и дори с приятели в мрежа.

Всички игри ще вървят безпроблемно при такова число на RAM паметта, но при повечето няма да се усети реална качествена разлика при 32 и дори при 16 GB.

Могат да се открият тънки нюанси, които обаче ще бъдат разпознати само от най-придирчивите потребители. В повечето случаи нито бързина на реакцията, нито квалитетът на цветовете ще се различава особено.

Отлични варианти сред машините с 16-гигабайтова оперативна памет са модели като Dell Precision T5610. Това е една от най-добрите възможности за геймърски компютър втора употреба в ценовия диапазон под 1000 лева.

Говорим за десктоп версия, която като технически параметри може да се сравни с доста от сега излизащите на пазара продукти, но ги превъзхожда именно с по-достъпната си цена.

Могат да се намерят и доста евтини компютри за игри втора ръка

Ако сте почитател на заглавията от малко по-ранни поколения, то тогава и изискванията към машината могат да не са толкова високи. 8 гигабайта RAM ще свършат работа за по-стари игри, без компютърът да се тормози да ги зареди и да функционира гладко.

Такива геймърски компютри втора употреба могат да се намерят и за сума доста под 500 лева. Говорим за модели като Lenovo ThinkCentre M82, които при това се предлагат с 6-месечна гаранция от доказани магазини за употребявана техника като PCLife.

А качествените сервизирани gaming компютри втора ръка могат да работят дълго, ако се използват разумно и ако се поддържат редовно.