Skip to main content

Loading

Блог pernik_online

Змии плъзнаха на площад Кракра в Перник

Влечугите се превърнаха в истинска атракция за местните. Бил е подаден сигнал в Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". "Знаем за проблема и на място бяха изпратени екипи. Видели са две змии, но не са успели да ги хванат. Те не са отровни. Освен змии излизат и смокове", обясниха от пожарната, цитирани от mirogled.com.

ЧЕЗ ще "намигат" по схемата за профилактиките

Големо Бучино ще е като "дискотека" с рекорден брой профилактики за една седмица.

Ishtar - Облаче ле бяло (Песента от която настръхнаха хиляди Българи)

Я кажи ми облаче ле бяло
от где идеш, где си ми летяло.
Не видя ли бащини ми двори
и не чу ли майка да говори.

Що ли прави мойто чедо мило,
с чужди хора, чужди хляб делило.
Ти кажи и, облаче ле бяло,
жив и здрав, че тук си ме видяло.

(у)ЛИЧЕН в Перник

На какви мисли ме наведе престараването ми да сеп параим на пеУничанин, нищо че съм си таков. Пишех си писъмце (на днешно време email) и при изписването на думата ЛИЧЕН реших да я направя в пернишко-диалектна форма УИЧЕН пък същевременно исках да уточня, че става въпрос за У(л)ИЧЕН .. и съзрях възможностите да изтълкувам тези свързани думи.

Варицелата държи фронта и разболява децата в Перник

Няма отърване от шарката... 22 нови случаи са регистрирани само за една седмица, което е двойно повече от предходния седемдневен период. Изпъпчили са се хлапета на възраст между 2 и 10 години

Застрашително расте и броят на болните от белодробна туберкулоза. Трима са прихванали "жълтата гостенка" от 7-ми до 14-ти март, други двама се разболяха предходната седмица.

Радомирка иска прокурори да иманярстват

Радомирка поискала от местните прокурори да търсят заровено в нива съкровише. Жената повярвала на старо предание, че в наследствена нива на фамилията й има скрито гърне с жълтици. Това станало повод за сериозен имотен спор с роднините.

Източник: http://www.radomironline.com/

Снежец заръмя над Кладница

Времето е много освежаващо на Кладница, а снежинките са толкова редки, че почти са през метър - два разстояние. Снежеца си е сняг и подсказва, че Витоша е Планина. Карайте особено внимателно и се облечете добре!

Газова бутилка подпали перничанка

На 28 август, от неизправен вентил на газова туристическа бутилка е възникнал пожар в апартамент на ул. "Мл. Стоянов" в пернишкия кв. "Изток". 42-годишна жена е пострадала при пожар в дома й.

При опит на собственичката, 42-годишната З.К. да гаси пламъците, същата е получила леки обгаряния по ръцете.

Изгорели са мебели и домашно имущество. Жилището като цяло е спасено от пернишките огнеборци.

Тарашат месопреработватели в пернишко за „дупета”

 

850 кг предназначени за унищожаване месни суровини са иззети от фабриката за месни продукти в Брезник днес. Рано сутринта ГДБОП и органите на ДВСК са започнали акция „Дупетата" в месопреработвателни предприятия, съобщи пред „Фокус"министърът на земеделието Мирослав Найденов. Специализирата операция е насочена срещу тези, които произвеждат месни продукти със суровини, предназначени за унищожаване.
Новини за Перник [Новини от Перник]

Пернишки завод с мега дело за дълг от няколко милиона евро

Тръгва първото за Перник мега изпълнително дело срещу завод, съобщи съдия-изпълнителят Елена Добренова. Банка поискала опис на наше предприятие за огромната сума необслужван кредит. Касае се за няколко милиона евро, каза Добренова. По закон обаче няма право да огласи кое е дружеството. Досега не е имало изпълнително дело в града за такава голяма сума. Кредитори подгониха средния бизнес. До преди година ...

Тръгва мегадело срещу пернишки завод за дълг от няколко милиона евро

Тръгва първото за Перник мега изпълнително дело срещу завод, съобщи съдия-изпълнителят Елена Добренова. Банка поискала опис на наше предприятие за огромната сума необслужван кредит. Касае се за няколко милиона евро, каза Добренова. По закон обаче няма право да огласи кое е дружеството. Досега не е имало изпълнително дело в града за такава голяма сума.

Кредитори подгониха средния бизнес. До преди година масово
Новини за Перник
[Новини от Перник]

Автолиния № 24 по-къса в Големо Бучино заради ремонт на улица

Автолинията № 24 между Перник и село Големо Бучино ще бъдде съкратена, предупреждава превозвачът „Бус-Перник". Превозните средства няма да стигат до крайната спирка в Бачова махала. Причината за принудителното неудобство за пътниците е ремонт на пътна отсечка.

Пернишки роми „взимат на заем” ток от трафопост – не ги плаши нищо!

Вратата на трафопоста е разбита. Ромите са опънали кабели и са се свързали към тях и така консумират безплатен ток. Ако не бяха дошли от енергото, нямаше как да разкрият тази кражба.

Много от кабелите са оголени и са скрити в храстите. Жиците отведоха  и екип на bTV  към околните общежития.

Визията на Перник през 2020 според младежите на СДС

МСДС - Перник ще стартира в началото на септември нова инициатива, под надслов "Перник - 2020".

Е-79 при Драгичево - ад за пътуващите по него

Движението по главен път Е-79 в пернишкото село Драгичево да бъде регулирано с полиция, настояват пътуващи по трасето перничани. Заради отбития път за Гърция през Радомир, ежедневно кръстовището в населеното място се запушва от автомобилите. Строителството съвпадна с активния летен сезон и тапа има и в почивните дни.